تفاهم نامه همکاری در راستای افزایش تعاملات فرهنگی فی مابین اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی و اداره کل دادگستری درحوزه معاونت اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم استان امضا شد.
به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از خراسان رضوی؛ در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی ضمن تسلیت اربعین حسینی گفت: مجموعه کتابخانه های عمومی امروزه از فضای سنتی به فضای مجازی متناسب با نیاز عموم مردم تبدیل شده اند. تصور مردم از کتابخانه ها محلی برای امانت کتاب و سالن مطالعه است در حالیکه در چند سال اخیر با توجه به تغییر کاربری آنان به فرهنگسراهای اجتماعی و دانشگاه های مردمی، در حال ارائه بالغ بر 40 خدمت کتابخانه ای در غالب برگزاری بالغ بر 100 برنامه و فعالیت فرهنگی در راستای ارتقای سواد اطلاعاتی مردم در حوزه های مختلفی همچون سیاسی، اجتماعی، حقوقی و .. است.
وی با بیان اینکه تلاش ما در مجموعه کتابخانه های عمومی حضور پررنگ در عرصه اطلاع رسانی، پیشگیری و مهارت افزایی است، تصریح کرد: کتابداران در قدیم صرفا از سر ذوق و علاقه به حوزه کتابداری وارد می شدند در حالیکه امروزه تمامی کتابداران دانش آموختگان رشته علم دانش شناسی و اطلاع رسانی هستند. در واقع آنان همچون یک پزشک عمومی در راستای پاسخگویی به نیازهای دانشی و اطلاعاتی مردم برای ارجاعات اولیه در حال فعالیت هستند که این خود باعث تبدیل کتابخانه های عمومی به مراکز آموزشی غیررسمی شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی ضمن اعلام آمادگی برای برگزاری برنامه های فرهنگی مشترک، اظهار داشت: به عبارت ساده تر برگزاری دوره های آموزشی باعث آگاهی کامل مردم از قوانین و عواقب انجام برخی کارها می شود و این به معنای ارتقای سواد حقوقی مردم است. ارتقای سواد اطلاعاتی مردم باعث ایجاد آگاهی و نشاط اجتماعی مومنانه و در نتیجه رضایتمندی شهروندی می شود.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بر ترویج فرهنگ مطالعه، افزود: ایشان به دنبال جامعه کتابخوان هستند و این به معنای کتابخوان شدن همه اقشار جامعه در تمامی مناطق است. حال این وظیفه ما به عنوان دستگاه های اجرایی و متولیان امر کتاب و کتابخوانی است که در دنیایی که با روند رو به رشد استفاده از فضای مجازی مواجه شده است، جایگاه کتاب را در جامعه تثبیت کنیم.
سبزیان ابراز کرد: بدون شک هیچ چیزی نمی تواند جایگزین کتاب شود و فضای مجازی نیز به نوعی مکمل برای دریافت اطلاعات است. می توانیم با ترکیب این دو حوزه در راستای عمق بخشیدن به دانش مردم، آنان را به سوی کتاب و کتابخوانی تشویق و ترغیب کنیم.
وی با اشاره به برگزاری نشستهای کتاب خوانی با حضور مدیران و مسئولین، گفت: قطعا اگر مردم حوزه مستمر مدیران را در این قبیل نشستها ببینند، توجه بیشتری به این حوزه می کنند.
علی اکبر سبزیان افزود: تمام تلاش ما بر این است که احداث یک کتابخانه منجر به تعطیل شدن یک زندان و نجات مردم از گمراهی شود.
در ادامه سید امیر مرتضوی، معاون قضائی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در حوزه اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم خراسان رضوی با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی یک امر فراسازمانی است، گفت: این بدان معناست که این مسئله مختص به حوزه و قوه قضایی نیست بلکه مشارکت و همراهی تمامی دستگاه های اجرایی را می طلبد و یکی از تاثیرگذارترین این دستگاه ها که نقشی نیز برای آن در این حوزه تعریف شده است، کتابخانه های عمومی هستند.
وی تصریح کرد: با توجه به تغییر کارکرد کتابخانه های عمومی می توان از این ظرفیت برای برگزاری برنامه های فرهنگی و دوره های آموزشی متنوعی در راستای افزایش سواد حقوقی و قضائی مردم استفاده کرد، چرا که یکی از اصلی ترین دلایل ارتکاب جرم، عدم آگاهی است.
امیر مرتضوی افزایش سواد حقوقی و قضائی مردم را یکی از نیازهای جامعه امروز با توجه به افزایش استفاده از فضای مجازی عنوان کرد و افزود: برگزاری دوره های آموزشی همچون آشنایی با جرائم، معرفی کتابهای مناسب با محوریت قوانین در حوزه های مختلف و ... می تواند مردم را در کسب آگاهی لازم یاری کند.
وی با اشاره به آثار فاخر منتشر شده در این حوزه توسط نویسندگان، وکلا و قضات، اظهار داشت: معرفی این قبیل کتابها می تواند یکی از راهکارهای مناسب در این مسیر باشد.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در حوزه اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم خراسان رضوی با اشاره به انجام کار فرهنگی بجای حبس در جرایم کوچک، گفت: می توان این قبیل افراد را تشویق به مطالعه کتاب و معرفی آن به جای گذران دوران حبس کرد. همچنین می توان با تقدیر از آنان با حضور ائمه جمعه شهرستانها انگیزه لازم برای استمرار در این کار را برای آنان فراهم ساخت.
نظر شما